Marcel Meijer werkt vanuit zijn eigen onderneming JOEP-IT bv. Hij (Linkedin) is een handson IT Consultant. Zijn favoriete opdracht is een combinatie van techniek en business, waarbij zijn kracht ligt in een lead- en/of managementrol en die bij voorkeur aansluit op zijn MBA-studie aan Nyenrode University.

Hij is resultaat gedreven, teamplayer, motiverend en collega’s coaching. Hij werkt met aandacht voor detail, maar wel met oog voor de omgeving en de wensen van de klant/gebruiker. Hij is geen micromanager, geen Ivoren toren architect en geen Agile purist (maar hij hecht veel waarde aan Agile). Hij gelooft niet in een big designs upfront, maar in het puntje op de horizon en het principe van “make-it-work-then-make-it-better-then-make-it-perfect”. Hij gelooft in doen wat werkt, dus voldoende documentatie om de richting te weten en concrete/actuele oplossingen/handvatten. Hij is voortdurend bezig nieuwe technieken eigen te maken om de praktische toepassingen te toetsen.

Hij geeft op diverse gelegenheden en hogescholen lezingen over verschillende onderwerpen, in het bijzonder over Softwareontwikkeling/Architectuur.

Voor de SDN (Software Developers Network) vervult hij de rol van voorzitter, event organisator en eindredacteur voor ons magazine. Voor Techorama.NL is hij contributer van het content team. Bij de Stichting FutureTech Conferences vervult hij de rol van voorzitter, onderdeel van het content team en organisatiecomite. Collega’s uit het vak warm krijgen voor het schrijven van artikelen en het geven van presentaties over hun vakgebied en hij schuwt natuurlijk zelf de pen.

Daarnaast blogt hij op http://blog.marcelmeijer.net (NL) en op http://blogs.msmvps.com/marcelmeijer (EN) over nieuwe technologieën/weetjes.

Sinds oktober 2010 heeft hij de status van MVP (Microsoft Most Valuable Professional) Visual Studio and Development Technologies.

Specialties: Cloud (Microsoft Azure), SQL, .NET (C#), Architecture, Service Bus, Mobile devices, Gadgets

Daarnaast is hij Bestuurslid namens de certificaathouders en certificaathouder van het maatschappelijk project “De Broedplaats Renkum”.

Marcel Meijer