Boekentip(s)

Naast het delen van kennis lees ik ook graag blogs, artikelen, luisterboeken en boeken. En ik ben vooral een fan van Audioboeken. Afgelopen week heb ik een paar korte boeken gelezen in dezelfde trant als The Goal van Eliyahu M. Goldratt en The Phoenix Project van Kevin Behr, George Spafford, Gene Kim. Deze boeken beschrijven allemaal een serieus Management / IT onderwerp als een roman. Ik vind dat een elegante oplossing, vaak blijft een dergelijk net iets beter hangen dan een academisch boek. Deze manier van romans schrijven is ook erg goed voor het hogere management van bedrijven om toch technische oplossingen te snappen.

Het eerste boek was van InfoSupport (Raimond Brookman, Ronald Bosma, Wiljag Denekamp, Wim van Gool, Sander Molenkamp, Rogier Schrama en Edwin van Wijk met hulp vanĀ Freek Jansen en Martijn Vet). Een CIO van een ziekenhuis gaat naar een Gartner conferentie en in het vliegtuig discuseert hij met de CIO van een vliegmaatschappij. De een heeft het probleem dat de ander heeft opgelost. In het verhaal komen oa microservices, CQRS aan de orde. Een aanrader om de mythe rond Microservices eens eenvoudig uitgelegd te krijgen. Goed gedaan!

Meer informatie: Vlucht WS7102 – fast forward naar web-scale architectuur
http://wsa.infosupport.com

Danny Burlage van Wortell heeft een boek geschreven over Digitale Transformatie. Een op leeftijd zijnde directeur van een Arbodienst krijgt een bod van een concurrerende Arbodienst Smiles. Deze concurrent was eerder kandidaat over overname door de ander. Het business model van Smiles is volledig gebasseerd op digitale dienstverlening en vertrouwen. Door het boek heen krijg de directeur meer insight van Smiles en snapt hij beter waarom ze zo zijn. Grappige van dit boek is dat je volledig meegenomen wordt in de reis. Erg leuk gedaan!

Meer informatie: SMILES: Een verhaal over Digitale Transformatie
http://info.wortell.nl/ebook_smiles_digitaletransformatie

Veel leesplezier!

===

De format van beide boeken is licht afgeleid van deze boeken.

The Goal: A Process of Ongoing Improvement

https://www.amazon.de/Goal-Process-Ongoing-Improvement/dp/0884271781
http://www.audible.com/pd/Business/The-Goal-Audiobook/B00IFG88SM (Audiobook)

The Phoenix Project: A Novel About IT, DevOps, and Helping Your Business Win

https://www.amazon.de/Phoenix-Project-DevOps-Helping-Business/dp/0988262509
http://www.audible.com/pd/Business/The-Phoenix-Project-Audiobook/B00VAZZY32 (Audiobook)

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *