In mijn vorige blogpost heb ik al verteld over Microsoft Windows op een Intel Galileo board. Ik heb toen laten zien dat je een display kunt aansturen met C++ code. Niet lang daarna kwam de tweede generatie van het Galileo board. Deze was weer iets krachtiger.
In mijn vorige blogpost moest ik het LCD display via een breadboard koppelen aan mijn Galileo. Niet ongebruikelijk in de Arduino wereld, maar mooi is anders en erg foutgevoelig voor niet heel technische mensen. Daarom heb ik een Seeed Grove Starter Kit gekocht. Het grote voordeel van deze set, er zitten allerhande sensoren en dingetjes in.
Maar waarom deze post dan? Deze keer heb ik niet alleen een lampje laten knipperen of alleen een tekst laten schrijven op een LCD scherm, maar heb ik een aantal dingetjes gecombineerd. Ik heb een ledje op het board gezet op poort 13, een LED socket op poort 7, een button op poort 3 en een LCD schermpje.
Het losse ledje knippert permanent, maar het andere ledje gaat aan als je op de knop drukt. Het LCD scherm laat zien dat het knopje is ingedrukt.
Eerst deed ik dat weer in de Arduino omgeving. Op de Galileo draait dan niets speciaals.
Maar ja dat is niet leuk. Er kan Windows op draaien, dan moet ik daar ook gebruik van maken. Dus de code uit de Arduino omgeving overgezet naar een Visual Studio solution. De rgb_lcd.h header file geinclude en compile. “Rebuild All succeeded”.
Daarna klikken op Remote Debugger.
En we breaken in de eerste beste gezette breakpoint.
Voordat er gedebugt kan worden, wordt de applicatie gedeployed op de Galileo. Op de C-schijf (het SD kaartje) staat een directory Test met daarin de executable. Door middel van telnet kun je de executable starten. Zoals je hieronder ziet, blijft de applicatie runnen tot je hem stopt. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om hem automatisch met het opstarten van de Galileo te starten.
Volgende uitdaging is wachten op de volgende versie van Windows voor Galileo, Windows 10. Ik hoop dat er dan ook ondersteuning voor .NET / C# aanwezig is. Ik ben benieuwd hoe de vele Arduino modules dan vanuit C# aangestuurd kunnen worden. Inmiddels is aangekondigd dat Windows 10 ook op een Raspberry PI zal draaien. Inmiddels heb ik zo’n ding gekocht en ook daar ga ik uiteraard mee spelen.
Bij Xpirit en Xebia zijn we begonnen met een IoT Makers lab. Samen met collega’s gaan we mooie en leuke IoT oplossingen verzinnen en maken. Uiteraard zal ik daar later op terug komen.