Windows Azure Endpoint monitoring

Als je naar de Windows Azure portal ging en je kiest voor een van de verschillende diensten op de portal, dan krijg je altijd een Dashboard te zien. Dit Dashboard is een aggregatie van een aantal performance counters.

endpoint01

Er is nu een nieuwe optie bij gekomen: Web Endpoint Status. Met deze optie kun je de beschikbaarheid van de Windows Azure website laten controleren vanuit een andere Windows Azure datacenter.

endpoint02

endpoint03

Het instellen is redelijk simpel. Je gaat naar de Configure tab.

endpoint04

Daar type je de URL in en geeft aan vanuit welke Windows Azure datacenters er getest moet worden.

endpoint05

Naast het tonen in het dashboard is er ook logging.

 endpoint07

Wederom een super toepassing! Ergo dit is niet alleen beschikbaar voor Windows Azure websites, maar ook voor Cloud services en voor Windows Azure Mobile Services.

endpoint06

endpoint08

Oke, dit gaat uit monitoring oogpunt nog lang niet ver genoeg, maar dit is wel een goede eerste stap. Het feit dat dit geimplementeerd is, geeft wel aan dat Microsoft meer in gedachten heeft.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *