Windows Azure Store

Voor het Windows Azure platform hadden we al de beschikking over Windows Azure Marketplace. Deze marketplace is combinatie van Data en Applicaties.

WindowsAzureMarketplaceLogo

Maar nu is daar een nieuwe bijgekomen. Ook deze heeft de combinatie Data en Applicaties.

addon1addon2

addon3

Maar wat is dan het verschil? De Marketplace is meer winkelcentrum met verschillende SAAS producten voor of naast je Windows Azure applicaties. De ‘gekochte’ applicatie draait bij de leverancier en jij kunt er gebruik van maken. Voor de applicaties in de nieuwe Windows Azure store geldt dat ze komen te draaien onder jouw subscription. Een subtiel verschil maar toch voor sommige bedrijven een hele belangrijke.

Als je de keuze uit de vele op dit moment al beschikbare applicaties hebt gekozen, doorloop je een wizzard. Ook de Windows Azure store is qua user interface gelijk aan de overige onderdelen van de portal. Je geeft aan waar de app/add-on geinstalleerd moet worden etc.

addon4addon5

addon6

Aan het eind krijgt de administrator van de Windows Azure subscription dan een mail met de aangeschafte producten en vindt de verrekening plaatst via de gekoppelde creditcard.

addon7

addon8

Het mooie van dit alles is, dat ook dit een open geheel is. Iedere leverancier van goede tools kan opgenomen worden in de store. Dit kan je afzet markt enorm vergroten. En voor starters je hoeft je alleen druk te maken om je tools en niet over de betaling etc, dat neemt Microsoft voor zijn rekening tegen een vergoeding.

Kortom weer nieuw stukje in de complexe puzzel van Windows Azure. Naar mijn mening was het platform al behoorlijk volwassen, maar wordt het nu nog completer.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *