Het is zover ook SQL Reporting is nu geïntegreerd in de HTML 5 Windows Azure portal. Nu zijn alle functionaliteiten van de ‘oude’ Silverlight portal verhuist naar de nieuwe portal.

sqlrep1 sqlrep2

Helaas is er aan de kosten nog niet veel gewijzigd, hoewel er wel een kosten reductie is aangekondigd. Als je nu SQL reporting gebruikt voor enkele add hoc reports, dan is deze oplossing erg duur. Heb je meerdere rapporten die je hoog frequent gebruikt, dan zou het allemaal nog wel eens mee kunnen vallen. Windows Azure SQL reporting kent maar een datasource en dat zijn Windows Azure databases.

Maar zoals alles op eender welk Cloud platform je zult goed moeten nadenken of en welk middel je gaat inzetten voor je oplossing. Omdat dit nogal eens niet volledig genoeg gedaan wordt, lijken Cloud platforms veel duurder dan on-premise oplossingen.

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *