Office 365 en Mobile

Office 365 is Microsofts online Office gehost in de Cloud. De voorloper hiervan was BPOS (Business Productivity Online Services), maar Office 365 bevat de laatste versies van de bijbehorende on premise software.

Met Microsoft Online Services werk je altijd online met de beste software van Microsoft voor een vast bedrag per gebruiker per maand. Deze dienst wordt door Microsoft verzorgd en de data staat in de datacenters van Microsoft in Ierland en Nederland. Microsoft Online Services biedt met Office 365 (plan P1), bedoeld voor professionals en kleine organisaties, de volgende functionaliteiten:

  • Email, agenda en contacten: Snel en vertrouwd werken vanuit Microsoft Outlook of via Outlook Web Access (OWA) vanuit de browser met Microsoft Exchange Online,
  • Documenten delen en samenwerken: Eenvoudig door het gebruik van Microsoft SharePoint Online,
  • Instant messaging en webmeetings: Eenvoudig onderling communiceren met Microsoft Lync Online,
  • Opzetten van een publieke website: Op basis van standaard templates met Microsoft SharePoint Online,
  • Werken met bestanden: Documenten bewerken vanuit de browser met Office Web Apps (Word, Excel, PowerPoint, OneNote).

meijer03651_thumb[1]

Het delen van documenten via de team site is dan erg makkelijk.

meijer03652_thumb[1]

De SDN gebruikt voor haar interne automatisering op dit moment nog BPOS. Voor mijn prive doeleinden heb ik een Office 365 P abonnement afgesloten. Maar hele grote organisaties kunnen zeker ook bij Office 365 terecht. Er zijn zelfs mogelijkheden om de Lync aan te sluiten op je bedrijfs telefoon centrale.

Maar het mooiste van Office 365 is de integratie met Windows Phone 7. Uiteraard kun je gewoon met de Windows Phone outlook client connecten naar de Office 365 exchange server.

meijer03653_thumb[1]

Maar standaard zit er op de Windows Phone 7 een tile met de naam Office oftewel de Office Hub. Deze hub bevat naast Skydrive integratie ook de mogelijkheid om te koppelen met SharePoint sites of Office 365. In dit Office hub kun je de vollgende dingen zien.

meijer03654_thumb[2]

Inmiddels is er ook een Lync client aanwezig, zodat je zelf op je telefoon online (!?) kunt zijn.

meijer03655_thumb[2]

Maar dit is niet gelimiteerd to alleen het Microsoft platform. Inmiddels is er ook een Lync client voor de iPhone/iPad.

meijer03656_thumb[2]

Office 365 is voor de zakelijke markt absoluut een uitkomst. Voor de consumenten markt is er ook een goedkoper alternatief. Met je Live id (hotmail of live of MSN), SkyDrive, Messenger en Windows Phone 7 kom je een heel eind. . Het enige dat je dan mist is de SharePoint teamsite. Ook deze kun je op de iPhone/iPad tegenwoordig prima benaderen, aangezien de bijbehorende websites inmiddels allemaal gebaseerd zijn op HTML5.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *