Windows Azure SDK 1.5 en VMWare Workstation 8 (DevFC.exe stopped working)

Vandaag had ik een probleem met het starten van de Windows Azure Compute Emulator. Ik kreeg deze fout.

sdk1.5ws8

Niet zeker wat het was, deinstalleerde ik de Windows Azure SDK 1.5 en herinstalleerde deze via de Microsoft Web platform Installer. Maar het probleem bleef bestaan. Op een zeker moment was ik in staat om te debuggen en zag deze melding langs komen “There is already a listener on IP endpoint 127.0.0.1:12001.“. Deze melding kun je ook terug vinden in de DevFabric logging op C:\Users\<user>\AppData\Local\dftmp\DevFCLogs. Helaas laat de eventviewer alleen warnings zien en is het detail van de message waardeloos.

Maar welk proces zit dan op dezelfde poort? Dus deed ik een Bing zoek en ik vond deze thread. Kennelijk waren er meer mensen met dit probleem. Het probleem was gerelateerd aan een gebruikersnaam met een spatie of een VM Ware Workstation 8 installatie. Dat laatste was ook mijn laatste verovering. Ik had het geinstalleerd na de installatie van SDK 1.5 en ik had de Windows Azure Emulator niet meer getest na de installatie van VMWare Workstation 8.

De thread zegt dat je de service “vmware-hostd.exe” moet stoppen en de Windows Azure emulator doet het dan weer. En dat was ook zo.

Dus heb ik hem gestopt en geconfigureerd als manual. Nu ben ik benieuwd welke functionaliteit ik mis.

sdk1.5ws82

De service “vmware-hostd.exe” is er al even, maar in eerdere versies van VMWare Workstation werd deze niet gestart of zo.

Helaas ben je in beide tools niet in staat om het poort nummer te veranderen. We zullen dus moeten wachten op een update van een van beide.

Ik hou jullie op de hoogte van de functionaliteit die ik nu zou missen in VMWare Workstation 8.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *