Wat er op dit moment in de Windows Azure nog ontbreekt zijn mogelijkheden voor BI. Daar wordt nog hard aan gewerkt. Wel is inmiddels Reporting in CTP vorm beschikbaar. Het is nog duidelijk een vroege versie, maar het ziet er wel goed uit. Een aantal dingen die nog niet kunnen:

  • Als DataSource kan alleen nog gekozen worden SQL Azure, geen XML source of iets dergelijks
  • Reports kunnen alleen toegevoegd worden of geupdate, voor het verwijderen is nog geen interface voor.

clip_image002

Voor het Developen van een rapport volgt je het development traject, zoals je met de ‘tradionele’ SQL Reporting gewend bent. Je gaat aan de slag met SQL Server Business Intelligence Development Studio. Daar begin je een Reporting project en dan ga je aan de slag met de Report Wizard of maak je van scratch af aan een Report. Als je Report dan klaar is, kun je hem gewoon deployen. Uiteraard wel naar de SQL Azure Reporting server, in mijn geval: https://rsprdoctpxxxx.ctp.reporting.database.windows.net/reportserver. Op deze URL kun je ook een preview krijgen van het report, dat je gedeployed hebt.

clip_image004

De properties van je report.

clip_image005

‘gewoon’ deployen

clip_image007

Inloggen op de ReportServer.

clip_image008

Het bekijken van je reports op de ReportServer.

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *