Vorige week zaterdag 5 februari werd voor de vierde keer Engineering World gehouden in het Conferentie centrum van Achmea in Zeist. Deze editie stond volledig in het teken van Cloud en alles wat daarbij hoort. Kortom Wat betekent de ‘Cloud’ voor jou?

De dag werd afgetrapt met een Wakeup call van Ron Tolido. Zijn stelling was dat het tijd werd om de Cloud te gaan gebruiken en het evangeliseren maar moesten afsluiten. Het was een erg onderhoudend en komisch verhaal.

Daarna gevolgt door een technologie update van de EW2011 sponsoren HP, IBM, Compuware en Microsoft. Waarna er 4 paralel sessies verdeelt over 4 tracks waren. Bij deze sessie was er voor iedereen wel iets te vinden, van security tot cloud concepten tot Windows Workflow icm Windows Phone 7. Kortom een hele dag om bijgepraat te worden over Cloud development vanuit allerlei hoeken en standpunten. Verder was er een programmeerwedstrijd, waarin jij kon laten zien dat jij de beste developer was om het probleem op te lossen. Dit jaar wederom gewonnen door de winaar van vorig jaar! Uiteraard waren er ook voldoende mogelijkheden om te netwerken en te discuseren met collega’s over de Cloud en engineering in het algemeen.

De hekkesluiter van de dag was een optreden van Boom Chicago. Ook hun optreden was doordrongen van Cloud en was bovendien erg komisch!

Wil je de slides van de presentaties downloaden of de foto impressie bekijken, kijk dan op http://www.engineeringworld.nl. Volgens jaar 4 februari 2012 is de 5de editie! We beloven op voorhand al, dat het nog mooier en grootser wordt! Hou deze datum alvast vrij!

Wil je meer over Cloud weten? Kom dan naar de events van de SDN of de WAZUG. Vanaf maart organiseert Sogeti een viertal events over Cloud. Ook zijn er ideeen Azure Bootcamp, hou ons in de gaten voor info!

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *