Windows Azure Verbruik

Zoals jullie weten, maak ik gebruik van Azure. Azure kost geld voor het verbruik van Rekenkracht (CPU), Storage en Netwerk verkeer. Na het betalen van mijn leergeld (ik had een service gemaakt met 2 rollen en dat kostte uiteindelijk 100 euro) in het begin, let ik beter op wat ik aan services heb en hoeveel ze staan te verstoken.

Dat leergeld betaalde ik omdat ik pas bij de afrekening doorhad, dat mijn Azure service buiten zijn marges van het MSDN account was gelopen. Ik merkte dus te laat, dat ik uit mijn bundel liep.

Microsoft heeft daar iets aan veranderd. Vorige week kreeg ik een mail van de Microsoft Online Services met de mededeling ik dat ik 75% van mijn basis eenheden zat.

verbruik1

verbruik2

Handig! Kun je als developer of hobbyist beter de kosten in de gaten houden.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *