Azure Tools 1.3 – Tip

Als je versie 1.3 van de Azure Tools geinstalleerd hebt en je opent een bestaande Azure solution, dan zal deze automatisch bijgewerkt worden. Maar door de toevoeging van Full IIS support is er wel een wijziging in het uitvoeren van de configuratie van de Storage.

Na het openen van een van mijn Test projectjes voor Azure, vond automatisch de conversie plaats. Maar na het starten kreeg ik onderstaande foutmelding.

AzureError

Nadat wat Bingen kwam ik er achter dat het lag aan het moment van lezen van de configuratie van de Azure Storage. Deed je dat voorheen nog in de OnStart van je WebRole. Nu is dat moment niet meer juist. De oplossing is om een Global.ASAX toe te voegen aan je WebRole. In de Application_start methode neem je dan de code over van de OnStart. Daarna werkt alles weer.

Bij het maken van een nieuwe Azure Solution wordt deze Global.asax automatisch toegevoegd. De configuratie moet je uiteraard wel zelf doen.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *