Om gebruik te maken van de nieuwe toevoegingen in de Azure portal heb ik mijn WebRole opnieuw gedeployed. Hierdoor kwam de checkbox Enable Remote Access beschikbaar en de Configure button.

redeploy2

Nadat mijn WebRole gestart was, kon ik (na het selecteren van de WebRole instance) op de Connect button klikken.

redeploy3

Hiervoor moest ik eerst een aantal dingen regelen. Als eerste moest ik een export doen van de Private key van het certificaat van de huidige gebruiker op mijn werkplek. De PFX moest ik uploaden (via de nieuwe portal) naar Azure.

redeploy6

redeploy7

redeploy8

Ten tweede bij het deployen vanuit Visual Studio moet je dan ook de Remote Desktop Connection configuren. Voor de gebruikersnaam en wachtwoord heb ik mijn Windows user gebruikt. Ik moet nog uitzoeken of je hier iets anders kunt gebruiken.

redeploy5

Op de VM via de Remote Desktop connection kun je dan naar IIS. Eigenlijk kun je alles doen, wat je gewend bent om te doen op een server. Hou wel in gedachten dat de instantie vluchtig kan zijn. Een Fail Over etc kan zorgen voor het opstarten van een nieuwe instantie.

Grappig detail is nog wel onderstaande. Het is dan ook nog test en niet productie.

redeploy4

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *