Tech-Ed Europe 2010

Vorige week heb ik de Tech-Ed Europe in Berlijn mogen bezoeken. Een conferentie waar ik gewoon als bezoeker sessies kan volgen. Mijn focus lag op sessies over Cloud Computing en alles wat daarmee te maken had. Wel veel gezien van de nieuwe Azure portal, maar ik er graag eens meer werken. Helaas viel de content over SQL Azure een beetje tegen, het bleef bij de nieuwe SQL Azure portal en de reporting services mogelijkheden. Jammer genoeg is er nog niet veel bekend over de echte BI functionaliteit.

Naast het opdoen van kennis is de Tech-Ed ook een prima plek om te netwerken. Veel mensen ontmoet die wel iets voor de SDN zouden kunnen gaan betekenen, kennis gemaakt met collega MVP-ers en met de verschillende product groepen contact gelegd. De traditionele Holland drinks op de donderdag avond was een groot succes. Het thema Back to the Future was goed doorgevoerd door aan de ene kant echt werkende Commondore 64 spelcomputers te plaatsen en aan de andere kant XBox 360 Kinects te hebben. Lekkere hapjes en genoeg te drinken. Het geheel werd opgeluisterd met een optreden van de winnaar van Popstars Wesley.

Tijdens de Tech-Ed had ik mijn 40 minutes of Fame. Bij de BOF (Birds-of-a-Feather) sessies georganiseerd door oa Ineta was er een uitvallende spreker met een sessie over Azure (mijn interesse). Door Hassan ben ik gevraagd om deze sessie waar te nemen. Na enige aarzeling heb ik het samen met twee andere MVP-ers toch gedaan. Het zaaltje was goed gevuld en er kwamen leuke vragen. Een geweldige belevenis! Smaakt naar meer Winking smile

Kortom een goede week gehad, ik kijk uit naar de CTP’s en de nieuwe goodies.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

One thought on “Tech-Ed Europe 2010”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *