Windows Phone 7 (4)

Als je in het bezit bent van een Windows Phone 7 dan zou je ook applicaties kunnen schrijven voor het apparaat. Met behulp van de Windows Phone 7 Visual Studio tools kun je aan de slag. Het testen van de applicatie kan dan met behulp van de bijgeleverde emulator. Deze emulator is redelijk compleet, uiteraard kun je niet de zaken zoals het echte touch en gyro gedeelte uit proberen. Daarvoor zal je je toevlucht moeten nemen naar een Windows Phone 7 device of hulpmiddelen zoals een WII controller. Wil je toch deployen naar en een Windows Phone 7 device, dan ben je verplicht om een Developer license aan te schaffen. Dit kan door naar create.msdn.com te gaan en het proces om te komen tot een developer account te volgen. Nadat het doorlopen van dit proces en goedkeuring van Microsoft via Geotrust, kun je je Windows Phone 7 device unlocken en applicaties deployen naar het apparaat.

Ik heb zo’n account en uiteraard wilde ik een applicatie op de Market plaatsen. Zie hier het resultaat!

meijer_11

De applicatie roept een Azure webservice aan, die de ingetikte tekst met wat extra tekst terug geeft aan de applicatie. Nog net geen Hello World, maar het zit er niet ver naast Winking smile

meijer_13

Wel stoer toch! Je kunt mijn app gratis downloaden van de Market. Uiteraard zou ik een review waarderen Winking smile Over het hele proces om te komen tot het beschikbaar komen op de market staat beschreven in een artikel. Dit artikel zal binnenkort in het SDN magazine verschijnen.

Ik heb nog meer Cloud in combinatie met Windows Phone 7 probeersels, maar daarover later meer!

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

One thought on “Windows Phone 7 (4)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *