Windows Phone 7 (2)

Als je een Windows Phone 7 aanzet hoef je maar een aantal stappen te doorlopen. Je kiest een taal, tijdzone, signed in met je Live id en je kunt aan de slag.

DSC_0303DSC_0304DSC_0305

Uiteraard zul je ook je Mobiel internet nog instellen. Zoals gebruikelijk met de huidige PDA’s ben je bijna verplicht om Mobiel internet te hebben. Daarna kun je natuurlijk je mail, facebook en twitter account gegevens opgeven. Ook je XBox live account als je die hebt.

Uiteraard moest ik direct naar de Marketplace om te kijken wat daar allemaal te halen is. Zoals Matthijs Hoekstra al melde is Buienradar.nl als eerste met een Nederlandse Windows Phone 7 applicatie.

DSC_0307

De Marketplace is overigens best goed gevuld. Er is van alles te vinden en ook zijn er genoeg free applicaties te vinden. Het installeren is heel eenvoudig. Je selecteert de free applicatie die je wilt installeren, je krijgt een samenvatting van wat je gaat installeren, je klikt op installeren en het downloaden begint. Je kunt dan weer andere dingen gaan doen op je telefoon. Wat ik wel jammer vindt, dat je nergens goed de status van je download kunt opvragen. Bij een Android telefoon is daar een apart menu item voor.

Qua applicaties hoop ik dat als de Nederlandse marketplace opengaat, de banken (Rabobank) ook met hun mobiele bank applicaties komen. Zoals ze ook voor Android en iPhone hebben.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

2 thoughts on “Windows Phone 7 (2)”

  1. Ik gebruik de WP7 pas een kleine week en de Android heb ik 2 maanden gebruikt. Persoonlijk vind ik de WP7 erg prettig werken. Hij is in elk geval sneller dan mijn Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *