Al een tijdje is SQL Azure beschikbaar, zoals bekend de Database in de Cloud. Om objecten (tabellen, stored procedures etc) aan te maken moest je gebruik maken van de SQL Server 2008 R2 tools of Visual Studio 2010. Het was nog niet mogelijk om via de SQL Azure website andere zaken te regelen dan de firewall instellingen en het aanmaken van de database.

De belofte was dat er een Online tool zou komen om objecten in de database te maken. Tijdens de PDC 2009 is daar een voorproefje van gegeven. Maar nu is de CTP van dit Tool beschikbaar gekomen. De codenaam is Houston.

Op http://www.sqlazurelabs.com/ zijn alle developer preview zaken te vinden en op https://manage.sqlazurelabs.com/ is het beheertool te vinden. Deze zal uiteraard de komende tijd flink uitgebreid worden, want op dit moment is nog niet alles mogelijk.

houston1

Het inlogscherm

houston2

Na het inloggen is dit je startscherm.

houston5

Door deze schermen kan gescrolled worden op het start scherm. Er is ook nog een scherm resources.

houston3 houston4 

De schermen voor het aanmaken van de verschillende objecten in SQL Azure.

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *