Ik heb al eerder geblogt over Office Web Applications icm je SkyDrive. Maar tijdens het schrijven van die Blogpost was nog niet alle functionaliteit beschikbaar. Het heeft niet heel lang geduurd, want inmiddels zijn de servers geupdate en kun je gebruik maken van de Office Web Applications op je SkyDrive.

Als je de verschillende Office Web Apps start krijg je eerst de vraag om een bestandsnaam op te geven. Daarna kom je in de applicatie. Bij default krijg je de Office Web App geintegreerd in je SkyDrive landingspage.

woaskydrive1

Maar je kunt ook kiezen voor een Pop-out variant. Dan zal de Applicatie zich openen in een eigen Browser instantie. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om hem te opene met de Client versie van de Office Applicatie (bijv Word).

woaskydrive3

PowerPoint.

woaskydrive4

Excel was al beschikbaar en daarvan zijn plaatjes te zien in eerder genoemde Blogpost.

Nu begin ik steeds meer lol en handigheid te zien in de Office Applicatie OneNote. Maar net als velen van jullie heb ik meerdere werkplekken en dan wil je zo’n Notebook wel delen over die verschillende locaties. Dat kan nu ook. Je kunt een OneNote Notebook sharen met andere of met alleen jezelf via je SkyDrive.

 woaskydrive5

En op je SkyDrive zie je dan.

woaskydrive6

En natuurlijk kun je hem dan openen zonder de Client App OneNote.

 woaskydrive7

Erg cool! Hier gaan we zeker veel plezier van hebben.

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *