‘Iedereen kan een kaskraker maken’ oftewel een echte Steven Spielberg zijn.

Van het SDN event van 12 april heb ik video opnames gemaakt, deze samengevoegd en online gezet op YouTube. Ik heb daar geen moeilijke tools voor gebruikt, maar gewoon Windows Live Movie Maker. Dit tool werkt erg eenvoudig.

livemovie1

Je begint met een leeg blad natuurlijk en dan sleep je de video fragmenten er in.

 livemovie3

Dan voeg je een afbeelding met een bijschrift toe. Dit is je titelscherm.

 livemovie4

Daarna ga je de video fragmenten op maat knippen en in de juiste volgorde zetten. De speelt de video af en bepaalt waar het beginpunt moet komen en waar het eindpunt is. Dat doe je voor alle stukken en je film is klaar. Nou ja, dan moet je nog muziek toevoegen he.

 livemovie5

 livemovie6

Maar eigenlijk is dit alles. Hier is het voorbeeld van het SDN event van 12 april te zien en hier het resultaat van deze blogpost.

Oke, gouden kalveren of een Oscar zullen ze niet winnen, maar een impressie geven ze wel. Volg het SDNWatch kanaal op YouTube met nog meer filmpjes van onze events.

livemovie7

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

One Thought on “Live Movie Maker”

  • Ik ken iemand, die dit voor een kleine vergoeding wel kan en wil doen. Startend ondernemer, ex-TV-programma maker. Dus als je dit vaker en professioneler wilt doen kan dat via hem. Zullen we het er dinsdag even over hebben?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *