PowerPoint 2010: Broadcast Slide Show

PowerPoint 2010 heeft een hele grappige functie. Je kunt je presentatie live houden over het internet. Je toeschouwers kunnen dan op hun eigen plek via hun browser meekijken.

Hoe werkt het? Je hebt natuurlijk gewoon je presentatie. Op de Ribbon onder Slide Show staat een keuze ‘Broadcast Slide Show’.

broadcast1 broadcast2

Als je deze selecteert, dan krijg je een aantal schermen. Een daarvan is een login scherm. En dat is simpel, je gebruikt je Live ID. Iedereen die gebruik maakt van Live Messenger, heeft een Live ID. Als laatste scherm krijg je de URL waar je toeschouwers de presentatie kunnen volgen.

broadcast3 broadcast4

Als je je presentatie start, dan krijgen je toeschouwers het ook te zien in hun browser.

broadcast6

Als je de Broadcast van de presentatie dan beeindigd, dan zien je Toeschouwers dit.

broadcast8

In PowerPoint zie je dan onderstaande waarschuwing.

broadcast7

Erg handig. Het enige wat je nog mist is het geluid. Uiteraard er zijn diverse mogelijkheden om hetzelfde te bereiken, zoals het opzetten van een LiveMeeting. Als je gebruik maakt van Office Communicator (zelf gehost of via BPOS), dan heb je dat al. Ook daarmee kun je presentaties geven, maar moeten je toeschouwers software lokaal installeren. Met deze oplossing niet.

Ik ga het zeker eens echt proberen.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *