Outlook 2010 Linkedin Social Connector

Een van de nieuwigheden van Outlook 2010 is de Social Connector. Dit onderdeel werd pas bekend met het beschikbaar komen van de eerste publieke beta. Het doel van deze Social Connector is om beter te integreren met alle verschillende Social Networks, zoals SharePoint, Facebook, MySpace, Twitter en Linkedin. Tot kort geleden was alleen de connector voor SharePoint beschikbaar en deze kwam standaard met de Outlook 2010 installatie mee. Inmiddels is Linkedin gekomen met een publiek beta van hun Social Connector voor Outlook.

Als je dan de Connector geinstalleerd hebt en je inloggegevens van Linkedin hebt opgegeven, dan is de info van je contacten vanuit Linkedin beschikbaar in Outlook.

mail1

Foto’s.

mail2

Maar ook status updates.

In principe is het erg simpel, bij de contact van je mail klik je op de Add dropdown. Na het installeren van nieuwe beta van de Social Connector en de Linkedin connector kun je kiezen voor ‘on Linkedin’. Daarna zal er contact gelegd worden met Linkedin voor de benodigde info.

mail3mail4 mail5

Al deze informatie wordt lokaal bewaard in je Contacts.

mail7mail8

Om de Linkedin Social Connector te kunnen installeren moet je de standaard Connector deinstalleren. Vervolgens moet je een nieuwe versie installeren (zie ook Linkedin Download). Helaas is de Social Connector niet geschikt voor de 64bits variant van Outlook. En met de nieuwe versie van de Social Connector ben je SharePoint connectie kwijt.

Het verbinden van een Contact met je Linkedin contacten lijkt te gaan op basis van het E-mail adres van je contact op Linkedin. Als je Contact een ander e-mail gebruikt voor Linkedin, dan zie je in elk geval zijn foto niet (wel zijn status updates).

Het ziet er wel erg handig uit. Laat de overige Social Connectors maar komen, FaceBook, Twitter etc. Ik ben benieuwd!

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *