Visual Studio 2010 – Resolve functionality

Je kent de situatie wel. Je ben code aan het kloppen. Je gebruikt een bekende class met de juiste casing (hoofd en kleine letters), maar Visual Studio zegt dat er iets mis is. Meestal ben je dan een using statement vergeten. Om de juiste using dan toe te voegen, moet je eerst naar de bovenkant van je code file. Daar kun je dan de toevoeging doen en dan moet je weer terug naar zojuist verlaten positie. Erg onhandig en tijdrovend.

resolve1

Visual Studio 2010 heeft daarvoor een handigheidje. Je gaat boven de error staan en klikt op de rechtermuis knop. In het context menu staat de optie Resolve met daarachter verschillende usings. Je selecteert de juiste en je kunt verder met je code.

 resolve2

Erg handig! Persoonlijk vind ik dit de meest handige functie.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

4 thoughts on “Visual Studio 2010 – Resolve functionality”

  1. Om het nog eenvoudiger te maken kun je ook de shortcut op het toetsenbord gebruiken. Zodra er een klein blauw balkje onder de error verschijnt (zichtbaar onder de tweede “Stream” in de laatste screenshot) kun je op CTRL+. (punt) drukken en de juiste using statement selecteren.

    Ook goed tegen RSI! 😉

  2. Dit is toch geen nieuwe functionaliteit in VS2010? Ik gebruik in VS2008 (en volgens mij deed ik dat ook al in eerdere versies) met regelmaat de CTRL+. om Usings te resolven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *