Visual Studio 2010 – Multi row edit

De Code editor van Visual Studio 2010 is een stuk volwassener geworden. Nu kun je ook verticaal selecteren. Neem dit voorbeeld. Ik heb twee variabelen gemaakt, maar ik ben vergeten ze private te maken.

edit1

Natuurlijk kun je dan voor de eerste gaan staan, private type, private selecteren en kopieren op de volgende regel.

Met Visual Studio 2010 zet je de cursor op de eerste regel, houdt de alt toets ingehouden en sleept de muis een naar beneden. Er komt dan een kleine blauwe lijn voor de geselecteerde regels te staan. Als je dan begint met typen, verschijnt de tekst op beide regels.

edit2 edit3 edit4

Zo kun je ook tekst op een meerdere regels selecteren en renamen.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *