TFS 2010 RC

Vandaag heb ik Team Foundation Server 2010 RC geinstalleerd op mijn 64 bits Windows 7 machine. Alles leek goed te gaan, maar toch is er iets mis. De oplossing heb ik nog niet. Het lijkt niet te liggen aan de installatie van TFS, ik heb deze al gedeinstalleerd en geinstalleerd. Hetzelfde geldt voor Visual Studio zelf.

Als je Visual Studio start, dan wordt geprobeerd te connecten met TFS.

tfs01 

En daar gaat het fout.

tfs02

De DLL waarnaar gerefereerd wordt bestaat wel gewoon en is ook gewoon te vinden in de GAC.

tfs03

Het vreemde is wel, dat de Team Explorer wel gewoon de inhoud van TFS laat zien.

Als iemand een idee heeft, dan hoor ik het graag.

UPDATE:

Probleem ligt aan de Beta 2 van de PowerTools. Deze zul je moeten deinstalleren voordat je Team Foundation Server RC gaat installeren. Oke, mijn probleem was nu dat de deinstallatie (bij Add/Remove programs) niet te vinden was. De oplossing daarvoor is gewoon eerst installeren en dan deinstalleren. (Met dank aan collega Dave Smits)

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

One thought on “TFS 2010 RC”

  1. as said op twitter, maar voor de mensen die hier toevallig het tegen komen. de oplossing is niet tfs powertools beta 2 gebruiken. Of de error voor lief nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *