Zojuist heb ik de Visual Studio Azure Cloude Services februari update gedownload en geinstalleerd. Deze is alleen te gebruiken voor Visual Studio 2008 en Visual Studio 2010 RC (helaas is die nog niet te downloaden).

missingref0

Het was mij niet eerder opgevallen, maar sinds de november update van de Cloud tools is er een naamswijziging doorgevoerd. Microsoft.ServiceHosting is Microsoft.WindowsAzure gaan heten.

missingref1missingref2

Ook het diagnose gedeelte is aangepast. Had je voorheen de RoleManager nog nodig om iets naar een Log te schrijven, nu gebruik je gewoon de alombekende Trace functionaliteit van .NET.

  missingref3 missingref4

Waarom ontdekte ik dat nu pas? Sinds Visual Studio 2010 Beta 2 heb ik Visual Studio 2008 niet meer gebruikt voor Azure zaken. Maar na het installeren opende ik een reeds bestaand project gemaakt met een eerdere versie van de Cloud tools. Tja, dan zie je ineens rode kriebels en dat is vreemd bij gegenereerde code.

Wel werd mij duidelijk dat de toevoeging van de optie Resolve in Visual Studio 2010 bij een vergeten reference erg gemakkelijk is. Daar wen je heel snel aan.

missingref5

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *