Zune HD

Al een tijdje staat deze op mijn verlanglijstje om de iPod killer van Microsoft te kopen. Maar er is een probleem. Het ding is niet te krijgen in een land anders dan de Verenigde Staten.

DSC_0005

Er is wel sprake van geweest, maar voorals nog is dat niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk om via bijvoorbeeld Amazon er een te bestellen. Zodra je een adres buiten te de VS opgeeft gaat het fout.

DSC_0003DSC_0004

Via een personal shopping services in Las Vegas heb ik hem dan besteld en over laten komen. En dus ben ik eindelijk in het bezit van een echte 32 Gb Zune HD!

DSC_0002   

De bijbehorende Zune software kun je wel gewoon installeren, maar je kunt geen Zune account aanmaken voor de Zune Marketplace. Dat heeft tot gevolg, dat je een applicaties voor het ding kunt downloaden en muziek. In Amerika kun je een Zune pass kopen. Met de Zune pass kun je dan ‘gratis’ muziek ophalen. Dat schijnt volgens de verhalen erg goedkoop en handig te werken. Goed in Nederland werkt dat dan niet, maar je kunt wel je eigen CD’s rippen en op je Zune plaatsen.

Wat ik erg handig vindt aan de Zune software, dat de Zune niet gekoppeld is aan 1 computer. Ik kan syncen met elke computer zonder daarbij muziek kwijt te raken. Op de Zune sofware kom ik in een later blogpost wel terug. Met XNA Gamestudio kun je ook software schrijven, ook daarop kom ik later terug.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *