SQL Azure Command Timeout

Vandaag tijdens mijn sessie over SQL Azure vertelde ik dat queries maar een beperkte tijd mogen duren. Na mijn sessie heb ik dat toch maar eens uitgeprobeerd.

Ik heb een stored procedure gemaakt. Deze stored procedure heeft hele interessante business logica en deze duurt minimaal 10 minuten.

timeout303

Op de Command heb ik daarnaast ook de Command Timeout gezet op oneinding.

timeout301 

Wat blijkt met deze instellingen kun je de timeout oprekken.

timeout30

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *