SharePoint 2010 – WebPart development

Nadat ik mijn SharePoint 2010 ontwikkelomgeving opgezet had, begin ik aan het maken van een Visual Webpart. Niet te hoogdravend en zeker niet te moeilijk voor de eerste keer. Uiteraard wilde ik wel dat de naamgeving een beetje op orde was. Dus na een hernoemen van onderdelen en een succesvolle compile, kon ik mijn webpart gaan testen.

Met SharePoint 2010 is het ontwikkelen en testen van componenten wel een stuk beter. Na het coderen en builden van een WebPart kun je in de Visual Studio omgeving gewoon F5 doen. Automatisch wordt je naar de SharePoint omgeving geleid om een test pagina te maken. Op deze pagina kun je dan je Component plaatsen en testen.

Echter toen ik dat deed, kreeg ik onderstaande foutmelding.

safecollection2

Waar zou je dan moeten aangeven dat het safe was? Er wordt standaard een Strong Name key gemaakt bij de Solution. Is dat niet genoeg? Waar kun je dat nog meer instellen dan?

Na wat zoeken zag ik deze property tegen. Deze Folder property is onderdel van de WebPart properties.

safecollection

En tja in deze collection stond nog een niet aangepaste verwijzing. Nadat ik deze aangepast had

safecollection1

Oke, ik had kennelijk de Rename refactoring niet volledig genoeg gedaan. Weer wat geleerd.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *