SharePoint 2010 Beta

Vanavond een VM-tje geinstalleerd met Windows 2008 R2, SQL Server 2008, Office 2010 Beta, SharePoint 2010 Beta, SharePoint Designer 2010 Beta en Visual Studio 2010 Beta, dat allemaal op 64 bits. Het geheel heeft 2 Gb aan geheugen en draait toch nog redelijk, maar ik heb nog niet te veel te gelijk gedaan.

Het installeren ging trouwens allemaal erg voorspoedig. SharePoint gaf wel een foutmelding, maar draaide daarna ogenschijnlijk gewoon.

Bij mijn eerste vlugge tour door SharePoint 2010 zag ik een paar opmerkelijke zaken voorbij komen. Zoals:

  • Central Administration: heeft een beetje het uiterlijk van het Control panel in Vista en Windows 7. Alle beheerzaken zijn als zodanig geordend.
  • Het developers dashboard (tijdens een sessie bij Sparked had ik hem al gezien), staat standaard uit, maar is wel erg handig.
  • SharePoint designer kun je via de Central Admin toelaten of weigeren. Bij SharePoint 2007 moest je dan nog in de duisteren diepte grutten en graaien.

Wat heerlijk al dat nieuwe spul. Jammer dat er zo weinig tijd is om echt te spelen.

devdashboard

spdesigner

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *