Office 2010 Beta : Outlook

Ik ben nu de trotse eigenaar van Office 2010 Beta. En de eerste indruk is veelbelovend. Vooral Outlook is een behoorlijke verbetering. Wat ik erg mooi vind, is het feit dat bij elkaar horende mailtjes ook als zodanig getoond worden. Niet echt nieuw natuurlijk, de goede oude newsgroepreaders deden dat al in 1990 😉

outlook2010thread

Verder zijn met name de kleuren schema’s van de verschillende Office onderdelen. Ik moest er even aan wennen, maar het is wel rustig geworden. Verder zijn er minder harde lijnen en dergelijke. Wel is de Ribbon nu er prominent aanwezig. Maar met een simpele klik is hij ook weer weg.

outlook2010ribbonknop outlook2010ribbonknop2

Wat weg is, is die belangelijke grote knop boven de Ribbon. Veel nieuwe gebruikers van Office 2007 hadden geen enkel idee, wat er allemaal achter dit ‘plaatje’ schuil ging. Vele gingen op zoek naar bijvoorbeeld de Save as en konden hem dan niet vinden. Deze optie zat daar verstopt. In Office 2010 is de grote button afgeslonken tot gewone proporties en het File menu is weer terug. De Account settings zijn nu ook niet meer verstopt bij de opties, maar onder het File menu.

outlookknop outlookknopfile

Net als Visual Studio 2010 kan er gezoomed worden.

outlookzoom1 outlookzoom2

Ook deze nieuwe Office producten integreren helemaal met Windows 7. Zo kun je vanuit het Startmenu en vanaf de Taskbar de verschillende acties beginnen in bijvoorbeeld Outlook.

outlook2010winmenuoutlook2010winmenu2

Wat er wel grappig uit ziet, maar wat ik nog niet heb kunnen uitproberen, is dit deel van het scherm. Daar kun je bij een mail extra informatie van de geadresseerden en zender zien. Het aantal poppetjes rechtsbovenaan komt overeen met het aantal geadresseerden.

outlook2010socialthing

Je kunt meerdere Social Networks toevoegen, maar alleen SharePoint is beschikbaar op dit moment. In de toekomst zullen daar vast andere bij komen.

outlook2010socialthing2

Wat wel erg mooi is, je kunt nu meerdere Exchange Account aan. Met de vorige versies van Outlook kon je maar een Exchange account instellen. Maar daar is nu een eind aangekomen, nu zijn meerdere exchange account mogelijk. Dit moest ik natuurlijk even proberen en het werkt inderdaad! Erg cool!

outlook2010moreexchange

Als je dan een mail wilt verzenden, dan moet je (net als bij meerdere pop accounts) kiezen via welk account gemailed moet worden.

outlook2010moreexchange2    

Al met al veel nieuwe dingen en veel opgepoetste zaken in Outlook 2010. Ik heb een in place upgrade gedaan van Office 2007 naar Office 2010 en dat ging zonder problemen. Ik was alleen mijn Mail signature kwijt, maar voor de rest werkte alles zoals verwacht.

Oh, zoeken is nog steeds in eerste instantie in de Inbox en niet in alle Outlook folders etc. Om dat te doen moet je in de Search Inbox box klikken en dan krijg je mogelijkheid om te kiezen voor ‘All Mail Items’. Dan zal er ook gezocht worden in de Sent Items folder etc.

Wat wel vreemd is (Eric Denekamp van InfoSupport heeft daaral over geblogged) is het activatie gebeuren. Als je Office 2010 installeert, heb je geen key nodig. Na de installatie werkt alles gewoon, maar je moet nog activeren. Op deze blogpost van Eric http://tinyurl.com/y8665ms staat uitgelegd hoe dat moet.

Over de overige Office 2010 producten ga ik de komende dagen bloggen.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *