Windows 7 – Taskbar Tip

De Windows 7 taskbar werkt erg prettig en je gaat er erg makkelijk aan wennen. Daar kwam ik gisteravond achter. Ik zat in een Windows 2008 VPC. Ik ging met mijn muis boven de icoontjes op de Taskbar hangen en ik verwachte gewoon dat ik preview schermen te zien kreeg 😉

Wat ik nog niet door had. Zoals ik in een ander blogpost vertelde kun je applicaties op de taskbar pinnen. Dan hoef je niet helemaal naar het menu opzoek naar de goede locatie en dan te klikken. Maar als de applicatie al geactiveerd is, dan zorgt klikken op het icoontje voor het actief maken van de instantie. Bijvoorbeeld als je Notepad gestart hebt en een andere applicatie staat op de voorgrond, dan zal het klikken op het Notepad icoontje zorgen dat Notepad weer naar de voorgrond komt.

Maar wat nu als je een nieuwe lege Notepad wilt starten. Hoe doe je dat dan? Ik ging dan dus wel telkens naar het menu etc etc. Niet handig. Vandaag via Twitter hoorde ik de oplossing. Hou de Shift toets ingedrukt en klik dan op het icoon, er zal een nieuwe versie van de applicatie starten. Kijk dat is handig!

Oja, als je op een icoon klikt met je muis waarvan er meerdere open zijn. Dan kun je met CRTL-Tab door de verschillende heen scrollen en zie je gelijk een preview.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *