Windows 7 – VPC

Sinds Windows 7 is er natuurlijk ook een nieuwe versie van Virtual PC. Met de Virtual PC 2007 was nogal wat mis, of beter gezegd daar miste nog wel een paar dingen aan. Zo kon je in een VPC niets met USB devices etc. Nu kan dat wel. Maar als je VPC op een harddisk staat en je die probeert te benaderen, dan gaat het toch een beetje mis.

Ondanks dat Windows 7 RTM is, is er van Virtual PC alleen nog een RC beschikbaar. Informatie over wanneer de ‘echte’ versie beschikbaar komt is helaas onduidelijk.

Wat ook heel vervelend was, dat je geen VPC’s met een 64 bits Operating System kunt maken. Jammer omdat je dan dus kennelijk weer naar ijzer terug moet en dat wil je nu juist voorkomen met virtual machines.

Naast Windows 7 is ook Windows 2008 R2 RTM. Dit operating system is er alleen in een 64 bits variant. Ik wilde daar naar kijken. Naast mij 64 bits Laptop met Windows 7 64 Bits, beschik ik niet over nog meer 64 bits hardware. Maar ik verwachte dat met de nieuwe versie van Virtual PC mogelijk was om een 64 bits virtual machine te maken.

Helaas! Dat kan niet. Met software van de concurent (VMware) kan het wel. De workstation variant kost geld en als zuinge Nederlander wil ik dat natuurlijk niet betalen. Dus moest ik op zoek naar iets anders.

Dit anders heb ik nu gevonden in Sun xVM Virtualbox. Deze kost niks en kan 64 bits Virtual machines maken. Of het ook een blijvertje is, dat moet de toekomst uitwijzen.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *