Windows 7: Virtual PC

Oke Windows 7 is RTM en beschikbaar voor Technet en MSDN leden. Erg cool! Dus heb ik mijn weekend goed besteed door mijn laptop te voorzien deze geniale nieuwe versie ;-). Uiteraard heb je dan ook Virtual PC nodig, we gebruiken dat bij de klant veelvuldig.

Wat mij nu pas opvalt (ik had Virtual PC ook geinstalleerd op mijn Windows 7 RC laptop) is, dat de toetscombinatie voor CTRL-ALT-DEL veranderd is. Voorheen was dat CTRL-ALT-HOME, maar nu is het CTRL-ALT-END. Bummer!

Oja, Virtual PC is nog steeds een RC versie. Om het te kunnen draaien moet je processor hardware virualisatie ondersteunen*). Daarna werkt het prima, het lijkt wel iets langzamer te zijn en je ziet een dubbele mousepointer. USB etc worden nu wel binnen de VPC ondersteunt.

*) Aanpassen in het BIOS, daarna computer even uitzetten (erg belangrijk) en dan weer opstarten. Aanpassen van het BIOS tijdens een restart is niet afdoenden, weet ik uit ervaring ;-s

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *