Met Visual Studio 2010 komt er ook een andere mooie mogelijkheid erbij. Normaal gesproken maak je natuurlijk vooraf documentatie zoals Class diagrammen en Sequence diagrammen. Maar nadat de ontwikkelaars bezig zijn geweest, is de documentatie meestal verouderd. Dan moeten we achteraf documentatie maken.


Zie hier mijn Class diagram, je ziet niet hoe deze aan elkaar verbonden zijn.


ClassDiagram1


ClassDiagram0 


In het context menu is er een keuze “Generate Sequence Diagram…”. Je krijgt dan een dialoog (in mijn voorbeeld moest ik kiezen voor Current Project, Current Solution werkte in mijn voorbeeld niet).


 sequencediagrammenu0sequencediagrammenu1


Het resultaat is een sequence diagram. Oke, mijn Class diagram is niet heel interessant, maar het idee is duidelijk.


sequencediagramresult


Erg handig!

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *