Windows 7 – Taskbar

Al een tijdje heb ik Windows 7 op mijn dual touch laptop draaien. Het hele dual touch gebeuren is Windows 7 is er mooi, maar over later wellicht meer.

Mooi aan Windows 7 is de Taskbar. Als je meerdere instanties van dezelfde applicatie open hebt, dan worden ze in Vista pas gegroepeerd als er geen ruimte meer op de Taskbar is. In Windows 7 vindt het groeperen altijd plaats. Zie je het subtiele verschil van het icoontje op de Taskbar? Het lijken er twee op elkaar.

 w70 w71

Wat ik nog mooier vind, dat het ook geldt voor meerdere tabjes binnen Internet Explorer.

w72

Waren het verschillende instanties van Internet Explorer, dan zie je het verschil op de Taskbar niet. Erg cool. Ook erg mooi, je kunt een applicatie of tab in Internet Explorer gewoon vanaf de preview sluiten. Als je over de preview gaat met de muis, dan zie op de achtergrond de echte versie. Alsje dan op het rode kruisje in de preview klikt, dan sluit je ook daadwerkelijk de instantie of tab.

 w73 w74

Ook vind ik de notification area naast het klokje beter. In Vista zie ik altijd net de icontjes die wel wil zien niet en degene die ik niet wil zien wel. Nu kun je dat customizen en zelf bepalen wat je wel of niet ziet.

 w7noti

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *