Windows 7 Gadgets

Voor de Windows Gadget ontwikkelaar zal er met de komst van Windows 7 wel iets veranderen. De sidebar is bij Windows 7 namelijk niet beperkt tot het smalle strookje aan de rechterzijkant van het scherm. De hele desktop is een “sidebar”.

Wat heeft dit voor effect? In Vista zal de gadget als je hem versleept, expanderen tot een grotere variant (mits geprogrammeerd uiteraard). In Windows 7 gebeurt dat niet, dan moet de gebruiker op een van de kleine knopjes drukken.

Niet bijster belangrijk, maar wel iets om rekening mee te houden. Wat ik nog moet proberen is of  de grootte van een Gadget nog steeds beperkt is.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *