Inmiddels zijn we weer terug en kijken we terug op een geweldig evenement in Redmond op de Campus van Microsoft. Ik heb daar altijd al eens willen kijken en nu is dat gebeurd. De Campus is erg groot en bestaat uit veel gebouwen. Bij ons (bij mijn weten) zou het een universiteitsterrein zijn. Het leek ook alsof veel developers eigen kamers hadden. Hun eigen space om te werken en niet zoals je vaak ziet van de cubicals. Maar ik ben niet overal binnen geweest.

Bij Microsoft zijn ze erg bezig met de toekomst, security en grote systemen. De fout die ze jaren geleden gemaakt hebben met het internet willen ze natuurlijk niet nog eens maken. De ideeen en plannen die ze in Redmond maken, zouden ook in bijvoorbeeld Nederland beter uitgedragen mogen worden. Ze zijn wel degelijk bewust van Security en Enterprise systemen, maar kennelijk nog niet goed in staat om hun partners uit te leggen wat de ideeen zijn. Maar dat zie je ook vaak bij de architecten he. Ze verzinnen iets, maar weten het dan niet duidelijk genoeg over te brengen, waardoor de uiteindelijk oplossing het net niet is.

Tenslotte ik heb mij prima vermaakt in Seatlle, de Stad van Boeing, Starbucks en Microsoft. Graag zou ik daar eens paar maandjes werken om ook eens de inside te leren. Het LEAP programma is erg leuk. De discussie tijdens de sessies in Nederland hadden nog iets pittiger gemogen. Wellicht was het ook aardiger geweest als er meerdere disciplines betrokken waren (solution architecten, infra architecten, informatie architecten etc). Daarnaast was de groep in Amerika misschien iets te groot (180 mensen) om een echter discussie los te weken.

Serge van Schie en zijn team hebben prima werk verricht en een geweldige klus geklaard. Bedankt!

PS Nu weet ik wel hoe Microsoft bij het idee van Cloud Computing is gekomen. Alle dagen die wij hebben doorgebracht in Seatlle, Bellevue en Redmond, was het erg mistig. Dit geeft een andere kijk op Cloud Computing 😉

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

2 Thoughts on “LEAP 2009 @ Redmond (5)”

  • En ik heb een hele leuke stempel met een cavalier erop gekregen van je. Zo wil ik je wel even missen, met een lief cadeautje aan het eind 🙂 Maar een week is lang genoeg!

  • And our special thanks go out to Dirk 🙂 Dat die jongen het zo lang met ons uit heeft weten te houden!
    Het was erg leerzaam, gezellig en ik heb vooral veel lol gehad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *