Vandaag was de laatste dag bij Microsoft. We begonnen met het maken van een groepsfoto van alle deelnemers van het LEAP programma en bijna allemaal hadden we het LEAP shirt aan.

Daarna begonnen de laatste set sessies. De eerste was Don Smith (Senior Program Manager Lead Patterns & Practices) over Software Factories. Hij spreekt een klein beetje nederlands, want hij is getrouwd met een Nederlandse. Een erg goede spreker ookal ging zijn verhaal iets te diep in op de Webservice Software Factory Modelling Edition. Maar toch was hij erg duidelijk.

Daarna een sessie over Ermerging Web & Social Computing door Karthrik Ravindran. Vooraf gaf hij aan dat zijn sessie anders zou zijn dan andere. Anders was het zeker! De man is een ernorme spraak waterval en helaas gecombineerd met een indisch accent. Dat maakt het lastiger om goed te volgen. Wel aardig was dat zijn sheets niet bestonden uit lijstjes, maar uit losse snel opvolgende sheets. Door de snelheid miste je soms wel iets, maar uiteindelijk bleef je beter bij de presentatie. Uit zijn verhaal bleek dat Microsoft ernstig aan het kijken is naar de trend van Web 2.0 (of is het niet eigenlijk Web 16.3 of zo, tenslotte bestaat het web al heel lang!). De trend geeft aan, dat het meer naar services dan naar apperance en applicaties gaat. Daarnaast word het sociaal gebeuren veel groter, dat blijkt wel uit de populariteit van Facebook, Hyves en andere soortgelijke sites.

Tijdens de lunch zijn we nog eens terug gegaan naar de Microsoft Company store. Tegenover de winkel is namelijk het Microsoft Visitors center. Ik vond het aardig, maar gelijkertijd viel het tegen. Het was een enorme ruimte en erg leeg, voor mijn gevoel hadden ze meer kunnen doen en laten zien. Wel mooi was het, dat er verschillende Surface tafels stonden. Leuk om deze dingen eens in het echt te zien. De SDN probeert deze tafels al heel lang bij een SDN Event te krijgen, waarschijnlijk gaat dat lukken!

Drew Robbins hield een verhaal over Visual Studio en .NET 4.0. Erg veel nieuws was er voor mij niet. Maar Drew was een rustiger verteller en wist het verhaal goed te brengen. Wel jammer was dat er geen voorbeelden werden getoond, maar dat was op het verzoek van Serge bleek later.

De laatste sessie van het event en de dag was voor Patt Helland. Als je bij de TechEd geweest bent, dan had je deze sessie al eens gezien. Het ging over Green computing. Hij heeft onderzoek gedaan naar het stroom verbruik van een Datacenter. Daaruit blijkt dat erg veel energie verloren gaat, terwijl er niet veel gebeurd. Handiger is het dus om de capaciteit van een Datacenter te verdelen onder meerdere gebruikers (hmm klinkt als Cloud computing). Jammer was wel dat hij de kritische vragen uit het publiek niet allemaal wist te beantwoorden, vaak kwam het antwoord “dat weet ik niet”.  Patt heeft altijd enorm veel sheets en die staan dan ook nog eens erg vol. Het lijkt alsof zijn sheets ook zijn spiekbriefjes zijn. Maar de man is wel goed.

‘s Avonds hebben we gezamelijk gegeten bij Maggiano’s aan de andere kant van de straat tegenover het hotel. Weer een prima dag!

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *