Vanmorgen begon de dag weer erg vroeg. Ik ben erg vroeg wakker hier.

Na het standaard ritje van het hotel naar de Campus beginnen we daar met een onbijt. Om half negen begon de eerste sessie over Innovations in Identity Management door Stefan Brands. Een Nederlander die gespecialiseerd is in Crypotografie en dat was ook wel te merken aan de sessie. Het onderwerp was erg interessant, maar de formules waren niet te volgen. Ook waren niet alle voorbeelden erg sprekend.

Daarna een sessie over Navigating the New World of Business oftewel New World of Work door Daniel W Rasmus. Grappig om te zien dat er verschillende soorten gebruikers en mensen zijn. De jeugd van tegenwoordig gaat anders met internet en social networkds om dat de babyboomers. Uiteindelijk niet veel nieuws aangezien ik een artikel geschreven heb over hetzelfde onderwerp. Daniel was wel een prettige spreker.

Tijdens de lunch pauze zijn we naar de Microsoft Company Store geweest. We hebben allemaal een pass gekregen om voor 120 dollar in de Microsoft Company Store voor personeelsprijzen spullen te kopen. Oke, het gros is software en die hebben we in de MSDN en TechNet abonnementen. Ik heb er een Notebook presenter muis gekocht, mooi goedkoper dan in de winkel hier in Nederland. Ook heb ik een Flight Simulator gekocht, kostte maar 15 dollar.

Volgende sessie was Building Composite Information Worker Solutions using the Microsoft Office System door Paul Stubbs. Uitleg was een OBA eigenlijk is en een aantal semi realtime voorbeelden van dergelijke OBA’s. Takeaways waren OBA Composer een aardig tool om snel Portals te deployen en Prism – een WPF framework (in maart heeft de SDN hierover een sessie).

Laatste sessie van de dag ging over Security door niemand minder dan Steve Riley. Met enkelt een tablet pc beantwoorde hij vragen van het publiek. Dat leverde aardige verhalen en discussies op. Die man kan erg goed praten en vertellen. Bottomline, grootste probleem van security is de gebruiker. Er is altijd een moment waarop de gebruiker het security leak is. Erg grappig man.

Vervolgens zijn we allemaal gaan eten op de Newcastle Golf Club.

Kortom weer een prima dag!

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *