Onze eerste sessie dag zit er op. Na de opening door Serge van Schie, Bram Veenhof en Cormac Keogh, begon de eerste sessie van Yousef Khalidi (distinguished engineer Azure Team). Hij had een verhaal over Azure. Er kwamen uit de zaal verschillende vragen, daardoor was de sessie lekker interactief.


Daarna was het de beurt aan Neil Leslie (General Manager Developer & Platform Evangelism Group). Hij hield een verhaal over de rol van de architect in het huidige economische klimaat. Hij was jaren verantwoordelijk voor de IT van Microsoft zelf en het was erg aardig om daar de verhalen van te horen. Microsoft was voor hem als Microsoft IT manager zowel leverancier als klant.


Tijdens de lunch zijn we op een Tour door het Microsoft Home gegaan. Erg grappig hoor. Een soort huis van de toekomst, maar dan met een blikveld van 5 tot 10 jaar. Niet alles is echt, veel is gescript en hard gecodeerd maar toch. Zoals te verwachten veel met de mobiele telefoon en iedere oppervlak wordt een monitor. De filosofie achter dat laatste is, high def schermen heb je niet overal nodig, voor sommige zaken is een low resolution scherm meer dan voldoende. En inderdaad als je daar verder over na denkt dan zit daar wel iets in.


Na de lunch een sessie van de Application Architecture Guidance van de Patterns & Practices group. Ook weer een goede spreker (Abe Miller) met een goed verhaal. En de vragen uit het publiek maakte het geheel weer lekker interactief.


En toen een sessie over Office Futures (Gideon Bibliowicz). We moesten een NDA tekenen om deze sessie bij te wonen. Goeie spreker, aardig verhaal, maar veel nieuws? Helaas, iedereen die weleens met MOSS 2007 ontwikkeld, beheert of gewerkt heeft, weet dat het product nog een aantal tekortkomingen heeft. Met de 14 Wave worden een aantal zaken duidelijk aangepakt.


Aan het eind bowlen in de Lucky Strike. Balletje gooien, bij kletsen met oude bekenden en bekenden en een biertje doen. Erg gezellig.

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *