Nieuw Doel

Voor na de marathon van New York over twee weken en de marathon van Rotterdam in april volgend jaar, heb ik mijzelf een nieuw doel gesteld. Tijdens de Olympische spelen zat ik te kijken naar het wielrennen en ik zag die renners een berg op peddelen. Dat zo bekijkend realiseerde ik mij, dat wil ik ook. Aangezien ik dingen niet over een nacht ijs doe, ben ik mij eerst gaan oriënteren. Mijn kennis over fietsen beperkt zich tot de huis-thuis-en-keuken fietsen. En race fietsen blijkt een hele wetenschap te zijn.

Uiteindelijk ben ik twee weken geleden naar enkele fietsspeciaalzaken geweest en vorige week heb ik mij een fiets laten ‘aanmeten’. Jazeker, het is niet zomaar een fiets kopen en knallen.

En gisteren kon ik mijn nieuwe aluminium ros met carbon voorvork, afgemonteerd met Shimano 105, voorzien van een tripeltje 😉 (Dat zijn drie tandbladen voor) en Look pedalen (ja die koop je los) ophalen. Het is een Trek 1.7 met framemaat 54. Uiteraard heb ik ook bijpassende schoenen, broek en helm aangeschaft. Tja en nu fietsen!

17e_redwhite

Het eerste doel gaat worden, naast de nodige oefenbergen (Oosterbeek, Wageningen, Postbank, Limburg) in Nederland, het beklimmen van de Alpe D’Huez ergens volgend jaar. Ook dit vergt weer enige trainingsvoorbereiding etc.

NB: ik ben nog wel als de dood voor de schoenen en de trappers. Met de schoenen zit je namelijk vast aan je trappers en dat zal weleens mis gaan :-(. Ik heb er al van gedroomd.

NB 2: Ja, zo op mijn 40ste word ik nog eens heel sportief.

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *