Op Sharepoint kun je sites beperken qua quota. Er zijn standaard templates en is een mogelijkheid om eigen templates (Custom Templates) te maken. Deze templates maken het voor een beheerder mogelijk om de disksruimte efficiƫnt te beheren. Bij het maken van een site binnen Sharepoint geef je dan aan welke quota template gebruikt moet worden. Het is dan dus zaak om vooraf na te denken over de verschillende quota wensen en smaken. De verschillende templates moeten dan aangemaakt zijn, voordat je ueberhaupt sites gaat maken. Maar in de praktijk zullen de quota in de loop der tijd wijzigen en aangepast worden, na aanleiding van veranderde wensen/eisen etc.

Wat blijkt. Als je een bestaande template aanpast, dan geldt hij alleen voor nieuwe sites en niet voor de reeds aanwezig sites die gebruik maken van hetzelfde template. Maar is het niet zo, dat je vaak de template aanpast en ook gelijk wilt laten toepassen op de reeds bestaande sites. Via STSADM kun je wel de QuotaTemplate property aanpassen, maar deze past de verschillende quota van een site niet aan.

Na wat gegoogle blijkt dit by design te zijn. Quota templates gelden na aanpassing voor nieuw te maken sites. De enige manier om een quota wijziging door te voeren op bestaande sites is een SQL update commando te maken:

UPDATE sites
SET DiskQuota = xxx
WHERE QuotaTemplateID = yyy

Jammer is wel, dat er geen tabel is met alle beschikbare templates. Althans deze heb ik nog niet gevonden.

http://office.microsoft.com/en-us/winsharepointadmin/HA011607941033.aspx

UPDATE: in MOSS 2007 is het niet heel veel beter. Daar moet je voor iedere site die gebruik maakt van een template, de nieuwe template opnieuw applyen.

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *