Nieuwe Hardloop Gadget

Zoals jullie weten, maak ik voor de hardloop trainingen gebruik van een hartslag meter. Ik heb weer een nieuwe.

Ik begon met een Polar RS200. Bij dit horloge had ik ook een afstandmeter. Deze afstandenmeter werkte echter niet helemaal zuiver en was lastig te kalibreren. Ook waren de analyse mogelijkheden erg beperkt. Daarna heb ik Polar RS800 gekocht. Bij dit horloge kocht ik ook een G3 GPS module. Hierdoor werd de nauwkeurigheid van de afstanden gelijk aan de nauwkeurigheid met GPS. De instelmogelijkheden waren ook beter en meer. Zeker de analyse na de trainingen waren met de bijgeleverde software uitermate goed. Jammer genoeg was het niet mogelijk om de afgelegde route te zien. Dat zou natuurlijk mooi zijn geweest he. Na afloop je route op Google Earth, Google Maps of Live Maps te zien.

Daarom heb ik nu een Garmin Forerunner 305. Deze heeft dezelfde mogelijkheden als de RS800, maar de route kan geprojecteerd op Google Earth (helaas geen Live Maps). Het instellen van verschillende trainingen is wel vele male gemakkelijker van deze trainingscomputer. Dat is het grote verschil met de twee Polar horloges, de Garmin kun je niet gebruiken als horloge. Deze functionaliteit is er niet, jammer hoor (NOT! ;-))

gadgetresult

Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *