Sinds januari loop ik bij een loopvereniging. Daar train ik mee met de groep die zich aan het voorbereiden is op een halve marathon. Ik blogde al dat we die gaan lopen op 14 april in Hengelo. Door de trainingen met de loopgroep ben ik beter gaan lopen. Althans zo voelde dat. Maar meten is weten!

Vandaag heb ik een wedstrijd gelopen, de eerste na de Zeven Heuvelen loop in november 2007. De wedstrijd was ook de eerste Runner’s World Circuit Run op Zandvoort. Dit was een hele ervaring. Eerst een rondje over het circuit: wat is het asfalt glad, wat zitten er veel glooiingen in het parcours en wat heeft het asfalt een nare verkanting om te lopen. Daarna het terrein af en richting het strand. Over het strand van Zandvoort en enkele kilometers later via de boulevard terug naar het circuit om daar als een ware Schumacher te finishen.

Ik deed het inderdaad erg goed. De afstand van 12 kilometers heb ik in 1 uur en 5 minuten volbracht. Mijn gemiddelde snelheid was ruim 11 kilometer per uur. Dat is alweer ruim 1 kilometer per uur sneller dan tijdens de Zeven Heuvelen loop.

rwcircuitrun

Deze wedstrijd heb ik samen met mijn New York marathon vrienden (van DBV) gelopen. Zo heeft de sponsor gelijk mijn vorderingen kunnen volgen 😉

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *