Xsd is de manier om documenten te beschrijven in Biztalk. Xsd is natuurlijk een geweldige technologie. Beter natuurlijk dan de Biztalk 2002 manier van aanpak. Echter zoals we vandaag uitvonden, binnen een Xsd is de volgende van belang. De elementen binnen een Xsd zijn kennelijk positie gebonden, dat betekent dat de aanleverende kant de velden in de juiste volgorde moet aanleveren. Kijk en dat is dan minder handig.

Op internet: "Ondanks de vooruitgang die XMLSchema zeker is ten opzichte van DTD, heeft ook XMLSchema verschillende gebreken. Zo is het niet mogelijk een verzameling elementen in een willekeurige volgorde toe te laten. Bovendien is het gebruik van XML als syntax niet altijd een voordeel: het schema wordt al snel onoverzichtelijk en moeilijk onderhoudbaar. "

http://research.edm.uhasselt.be/~kris/courses/xml/c595.html

Met dank aan de collega's Bart en Sander.

 

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *