Voor het migratie project van Biztalk 2002 naar Biztalk 2006 heb ik vorige week Biztalk op de uiteindelijke produktie server geinstalleerd. Natuurlijk had deze installatie nog wel een paar haken en ogen, maar geen van de problemen was niet te op te lossen. Om te controleren of de installatie ook daadwerkelijk goed gegaan was, heb ik mijn TelOp application gedeployed. (Binnenkort zal deze wereld applicatie ook beschikbaar stellen [:D]) Natuurlijk is de server geinstalleerd als een echte Runtime omgeving, maw Visual Studio staat er dus niet op.

Nu heb ik in een vorig blogitem al geschreven, dat ik (op mijn testserver) gecharmeerd was van de deployment mogelijkheden. Op de ontwikkelserver had ik een MSI gemaakt, dus een Export gemaakt van de application. De MSI heb ik op de produktie server geinstalleerd. Daar liep ik tegen problemen op. Bij de export had ik namelijk de bindings mee geexporteerd en om een of andere reden leverde dit een probleem op. Ik heb toen de Export gemaakt zonder de bindings.

Bij de gemigreerde applicatie liep ik ook tegen dat probleem op. De gemigreerde applicatie maakt gebruik van .Net componenten, die een wrapper om een com component is. Deze wrappers moeten in de GAC gedeployed worden. Echter op de Windows 2003 is wel .Net 2.0 geinstalleerd, maar niet de SDK. Dus ook niet het tool GACUTIL. Het InstallUtil tool werkt kennelijk anders, daar moet ik nog een verder in duiken. Maar de GACUTIL voor 1.1 is er wel en in de config file staat de .Net versie, waar hij voor werkt. Aanpassen en werken.

Het deployen met de MSI moet ik nog verder uitzoeken. Ik heb een vraag bij Microsoft uitstaan, maar nog geen antwoord. Ik vermoed overigens dat het ligt aan mijn ontwikkelserver (daar draait Biztalk Server development edition) en de produktie-server (daar draait Biztalk Server enterprise edition).

Hebben jullie ideeen?

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *