Zojuist kwam ik achter een hele gave feature in Visual Studio 2005.

Heb je weleens meegemaakt in VS 2003 dat je in een Windows Applicatie een control op een Form een andere naam gaf? Bijvoorbeeld: textBox1 wordt txtName.

Om dan geen compiler fouten te krijgen, moest je alle code van het scherm af om daar ook de rename uit te voeren. Of je gokte natuurlijk op de compilerfouten om een pointer naar de regel in de code te krijgen.

Dat renamen is in VS 2005 niet meer nodig. Je hoeft alleen het control van naam te wijzigen en alle aanroepen in de code zullen mee veranderen.

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *