Visual Studio 2005 (VS2005 ROCKS!!!!)

Afgelopen dagen in mijn vrije tijd ben ik lekker bezig geweest met Visual Studio 2005.
Wat is het toch een mooie omgeving geworden! Heel veel toeters en vooral bellen voor de ontwikkelaar.
Ik noem er een paar uit:  • App.config heeft nu strong typed settings
  • Er is ook een verschil tussen User en Application, daar moet ik nog verder naar kijken
  • Xslt transform is sterk verbetert, je kunt nu debuggen en ja dat gaat heel ver.
  • Debug mogelijkheden zijn er mooi geworden. Quick Watch heb je bijna niet meer nodig.

Als ik er nog meer tegen kom, dan vind je ze hier.


UPDEET:
Er zitten ook hele mooie Refactor zaken in, stukje code selecteren en daar een functie van maken, lokale variabelen in een functie automatisch verheffen tot een parameter etc. Gaaf is ook de default AboutBox, deze is echt heel erg nuttig ;-). De grap van dit ding is wel, dat de gegevens uit de Assembly Info komen. O ja, dat is nog wel een apart filetje, maar je edit hem via de properties van een project/solution.
UPDEET 2:
Zojuist ondekt. Er zit nu ook een DB Navigator control (een control met first, prev, next en last) bij, de BindingNavigator. Wat ook heel mooi is, dat je van een EditBox kan zeggen dat hij suggesties doet om aan te vullen (Files, URL etc). Jammer is dan alleen bij Files, dat je geen extensie kan opgeven. Toch wel leukUPDEET 3:
Had ik al verteld dat er nu ook een namespace System.Media was?UPDEET 4:
Handige nieuwe WebControls: Menu (die werkt), TreeView, Masterpages, FileBased webserver.
Dit is erg Rocking good!!!


Published by

Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *