Al vroeg met de trein naar Amsterdam. Opa en oma Oosterbeek reizen met ons mee. Eerst een stukje door de stad lopen en dan aan de koffie. Tamara weet niet hoe ze het heeft. Overal in de stad ziet ze zwervers.
Dan wandelen we wat rond over de dam en langs de levende beelden die daar hun kunsten vertonen. Ook nemen we foto’s bij het monument op de Dam.
Om elf uur moeten we bij de rondvaartboten zijn. We zijn er precies op tijd. De rondvaart duurt een uurtje. Door de prinsengracht, over de Herengracht, langs de Reguliers gracht, door de gouden bocht, over de Amstel naar het IJ en weer terug. Een heel leuk tochtje en wonder boven wonder komt de zon ook nog te voorschijn. Iedereen geniet volop.
Voor de lunch stoppen we bij Hot&Cold voor een broodje en wat frisdrank. Dit tentje ligt op het Rokin, al op de route naar Carré. Daar moeten we om twee uur zijn voor de voorstelling van het Groot Chinees Staatscircus. Voor het theater treffen we opa en oma Balk.
De circus artiesten brengen een voorstelling die helemaal in het teken staat van 200 jaar Hans Christiaan Andersen (1805-2005).


We zien:
Het lelijke jonge eendje, Het meisje met de zwavelstokjes, Het lelijke jonge eendje en de zwanen, De kleine zeemeermin, De nieuwe kleren van de keizer,
Huppelende Hoedjes, Het standvastige tinnen soldaatje, De prinses op de erwt, De Chinese nachtegaal,
Als poppen mensen worden….,
Betoverende liefdesvogels, Sprookjes bestaan….!


De hele show duurt ruim twee uur. Het is een ongelofelijk schouwspel met veel acrobatiek, dans en muziek. Het is een ontzettend mooie show. Daar wordt je echt even stil van zal ik maar zeggen.
We eten in Le Pot au Feu op het Damrak. Na zo’n lange dag is het lekker smikkelen.
Om even over half acht gaan opa en oma Balk met de trein naar Heerenveen. Wij gaan tien minuten later met de trein naar Ede/Wageningen. Wat een fantastische dag.


Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *