Als fan van de Musical ‘War of the Worlds’ van Jeff Wayne zag ik er uit naar de film versie. Steven Spielberg is de regisseur van de film. Dat staat natuurlijk garant voor veel special effects en imposante scènes.
Aan het verhaal van de Musical zijn we een aantal veranderd. Natuurlijk speelt het nu niet plaats in London maar in Amerika, de Tripods waren al op de aarde aanwezig, de ‘Soldier’ is een boer en de hoofdpersoon is geen journalist maar een gescheiden container hijskraan driver vader die zijn twee kinderen een weekend op visite krijgt.
Als Ray schuilt bij boer, dan is er wel een Abyse achtige scène. Hij is erg mooi en zelfs een beetje grappig. Jammer is dan wel weer, dat deze plek twee keer door de Aliens bezocht wordt. De marsmannetjes zelf komen ook nog een keer in de kelder, misschien was een andere plek leuker geweest.
Op zich is het wel een mooie film geworden. Gelukkig waren de tekst aan het begin en aan het eind, bijna gelijk aan de musical. Alleen de stem van de verteller was minder indrukwekkend. Doordat ik de Musical ken, is de spanning voor de oplossing eruit, maar ja je kunt niet alles hebben.


Toen wij op vakantie in Amerika waren, zijn we ook in de Universal studios geweest. Daar reden we tijdens de toer langs de sets van War of the Worlds.Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *